Worki próźniowe

absolutnie nieszkodliwe dla zdrowia i wykorzystują się do bezpiecznego i długotrwałego przechowywania artykułów spożywczych w warunkach hermetycznych

Worki próżniowe Odkurzacz Kiełbaski Mięso Warzywa w worku próżniowym Gotowe danie Ssać owoce morza? Tłuszcz Mięso mielone Soczyste mięso w worku próżniowym
Worki próżniowe
Odkurzacz
Kiełbaski
Mięso
Warzywa w worku próżniowym
Gotowe danie
Ssać owoce morza?
Tłuszcz
Mięso mielone
Soczyste mięso w worku próżniowym

Worki próźniowe

Worki próźniowe z folii PA|PE (poliamid 20% | polietylen 80%) absolutnie nieszkodliwe dla zdrowia i wykorzystują się do bezpiecznego i długotrwałego przechowywania artykułów spożywczych w warunkach hermetycznych.

Worki próźniowe spożywcze pozwalają utrzymywać artykuły spożywcze w świeżości przez długi czas. Można w nich przechowywać owoce, warzywa, mięsną i rybną produkcję, delikatesy.

Produkujemy worki próźniowe zarówno gładkie, jak i rowkowe (pofałdowane), o grubości 50-100 mikrometrów, o wysokości i szerokości do 580 mm. Spektrum standardowych rozmiarów jest bardzo wielki.

Skontaktuj się z naszym menedżerem, aby zamówić tę usługę i obliczyć koszt.
Twój menadżer:
Zakurskyj Ihor, +38 (050) 300-51-46

Колбасы

Готовое блюдо

Морепродукты в сосуе

Сало

Сочное мясо в вакуумном пакете

Opis

Nasza firma specjalizuje się na produkcji worków próźniowych PA/PE. Produkujemy:

  • Gładkie worki próźniowe: stosowane w produkcji pakowarek komorowych;
  • Rowkowe (pofałdowane, wzmocnione, żeberkowate) – z jednej strony gładkie, a z innej folia ukryta drobnymi komórkami, po których powietrze się odsysa przez wakumator: wykorzystuje się do ręcznych maszyn do pakowania próźnego w użytku domowym i sektorze HORECA.

Zarówno gładkie worki, jak i rowkowe nadają się do wykorzystania przy gotowaniu produktów spożywczych w technologii sous-vide.

 

Specyfikacje techniczne:

  • grubość 50-100 µm (mikrometrów);
  • wysokość do 580 mm;
  • szerokość do 580 mm.

Podstawowe zalety:

  • ochrona zawartości worka od zanieczyszczeń i usterek mechanicznych;
  • zahamowanie rozwoju bakterii, przedłuża się w ten sposób okres trwałości artykułów spożywczych;
  • ochrona jedzenia od wysychaniem i zwietrzenia;
  • to opakowanie pomaga chronić korzystne właściwości produktów jak najdłuzej;
  • redukcja kosztów przy transportowaniu towaru;
  • zręcznie dzielić jedzenie na porcje i brać je ze sobą w drogę.

Opróżnianie | Vacuumation

Do pracy z workami próźniowymi wykorzysta się specjalne urządzenie – pakowarka próżniowa.

Produkt kładzie się do worka, po tym z niego wypompuje się powietrze, a worek zostaje zalutowany.

Zasady korzystania z rowkowych worków próźniowych spożywczych dla ręcznych pakowarek próżniowych:

  1. Umieścić produkty do czystego suchego worka;
  2. Postarać się maksymalnie wypełnić worek;
  3. Położyć worek do pakowarki próżniowej rowkową stroną do dołu;
  4. Włączyć pakowarkę próżniową w trybie automatycznym. Pakowarka próżniowa wypompuje powietzre i zalutuje worek.

Pakowarka

Dodatkowe materiały do pobrania